18 Januari 2011

Filem :: The Green Hornet menyengat penjenayah!?

Selain filem Hikayat Merong Mahawangsa, filem The Green Hornet (TGH) juga tersenarai dalam senarai peribadi filem mesti tonton aku, hehehe... Mana tidaknya, tengok treler je dah excited.
Check treler filem ini kejap...



Al-Kisah serba sedikit Sang Penyengat Hijau
TGH mengisahkan, kehidupan Britt Reid yang terlalu sosial, terpaksa mengambil alih tampuk pengurusan syarikat penerbitan akhbar apabila ayahnya, James Reid, mati dibunuh.
Pada masa itulah dia berjumpa dengan Kato. Kato ni pulak terror dalam ilmu seni mempertahankan diri. Oleh sebab itu lah, Britt mintak Kato join dia menjadi adiwira@superhero.
Berbantukan senjata-senjata canggih serta Black Beauty yang garang , makin ramai lah penjenayah yang diorang "terjah"...

Apa jadi lepas tu?
Siapa Lenore Case?
"Binatang" apa Chudnofsky?
Apa kaitan Lenore Case dengan The Green Hornet dan Chudnofsky?
Adakah aku mendapat royalti sebab post filem ini dalam enrti kali ini?
Adakah aku sepatutnya jadi hero dalam filem ini? :D

Jom serang pawagan yang berdekatan!!! Ye lah, kalau jauh makan duit minyak. Nak bayar tiket lagi..
ish,ish,ish...

Jom usha skit filem TGH ni...


Jangan bergerak!!!

The Green Hornet
Bersama setiausaha barunya


Testing jap
Nice gun!!!
Kebaboom!!!!
Aksi cemas!!!
Ambik kau penumbuk arab
Dush!! Dam!!

The Green Hornet's 1965 Chrysler Imperial made an appearance outside The Tonight Show with Jay Leno on Jan. 12, 2011.
Black Beauty
kelua
(bukan dalam filem)
Kenapa filem ini patut ditonton di pawagam?

  1. Bila dah kata filem aksi, kesan khasnya memang mengagumkan - sound effect mengancam dowh!!! Kalau nak beli CD @ Muat turun dari internet, bukak sound kena slow-slow. Nanti mak marah, jiran mengamuk, "Macam kau sorang je ada set home theater kat dunia ni"!!!! Kalau tak pun, setakat speaker laptop @ Komputer, baik tengok cerita jiwang!!!
  2. Ada versi 3D dan 2D. Boleh lah merasa bagaimana peluru tu keluar dari skrin panggung.
  3. Jay Chou
  4. Ada pelakon Jay Chou, yang menggantikan watak asal milik Bruce Lee (bagi cerita asal). Scene ala-ala Kung Fu, Kung Taw, Kung Kung, confirm ada.
  5. Filem dia best!!!



Related Articles

2 Komentar:

Belalang berkata...

hahaha..aku dh tgk la weyh. .
x best pn. .
citer tergantung. .

Belalang berkata...

THG ni bln 2 kuar yop. .
citer nie thn lps buat, thn nie bru tyg kt malaysia..
x best pn citer nie, part akhir tergantung. .

Amirrul Rabbani Rashid. Dikuasakan oleh Blogger.