26 Januari 2011

Releks :: Lori Pizza Planet muncul di setiap filem Pixar?!

Okey semua, kali ini, enrti Releks kembali dengan entri yang baru setelah lama berkarat. Bukan apa, keputusan sumber dan kekurangan masa manjadi salah satu penghalang untuk aku 'menyajikan' korang dengan entri yang 'me-relekskan' minda. FYI, aku sedang menyiapkan 2 entri baru yang bertemakan Cinta dan Rokok. 
Entri untuk Rokok, hampir siap, Cinta.....hmm..On the way Pak Munawer....


Releks kali ini akan memaparkan salah satu keunikan@keanehan dalam setiap filem Pixar.
Apa tu Pixar?
Abang sedara Pizza?
Haha..Okey, Pixar adalah salah satu syarikat yang buat animasi untuk semua filem animasi Disney, kecuali Ayam Kecil a.k.a Chicken Little. Kalau tak salah, masa pembikinan filem Chicken Little tu, Disney ada gaduh-gaduh kecik dengan Pixar..hrmm...

Korang pernah tak nampak ada sebuah lori pizza yang berwarna kuning dalam filem Toy Story 1?
Yang mana satu? Ni dia...Jeng, jeng jeng..


Percaya atau tidak, lori pizza ni, telah muncul dalam semua filem animasi 3D Disney. Ada sesetangah dari gambar-gambar ni tak berapa jelas, tapi, memang boleh cam lah...


hidden pizza truck01 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!

hidden pizza truck02 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!

hidden pizza truck03 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!

hidden pizza truck04 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!


hidden pizza truck05 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!

hidden pizza truck06 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!

hidden pizza truck07 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!

hidden pizza truck08 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!

hidden pizza truck09 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!

hidden pizza truck10 A Hidden Pizza Truck Present In Every Pixar Movie!


Jika filem Disney 2D ada hidden mickey (kombinasi 3 bulatan yang membentuk kepala Mickey Mouse) maka,  lori piza yang tercacak roket kecil di atasnya ini mungkin salah satu tread mark buat Disney dalam filem-filem animasi 3D nya.


Salah satu contoh hidden mickey



Related Articles

0 Komentar:

Amirrul Rabbani Rashid. Dikuasakan oleh Blogger.